560 kinderen rennen voor water

Poster Sponsorloop definitiefJaarlijks houdt de Jenaplanschool Wittevrouwen in Utrecht een sponsorloop met mooi resultaat.

Dit jaar luisterde het Kinderparlement van de school naar de presentaties van 4 verschillende projecten, stuk voor stuk mooie goede doelen, waaruit het vast moeilijk te kiezen was. Maar de leden van het parlement kozen na rijp beraad het waterproject van ‘Juf LiekeNaarMalawi’ uit. De kanjers!

Lieke vertelde erover in haar presentatie: er is geen water bij de school. Voor water zouden de leerlingen in Cape Maclear naar het meer moeten lopen, maar dat is veel te ver weg van de school en van het dorp. Op school is er dus niets te drinken, ook al is het er nog zo heet.

Geen water, dus ook niet om de wc’s om door te spoelen, geen kraan om je handen bij te wassen en zo ziektes als diaree en erger te voorkomen.

Daar wil Juf Lieke graag verandering in brengen in samenwerking met lokale organisaties. En met de hulp van de 560 kinderen van Jenaplanschool Wittevrouwen die het 18 april op een lopen zetten voor waterputten, pompen, wc’s, kranen en wasbakken in het verre Cape Maclear.

We wensen ze daarbij heel veel succes (en heel veel rondes) toe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *