De speciale meisjestoiletten

De meisjestoiletten die we hebben laten bouwen voor meisjes die ongesteld zijn blijken toch niet of nauwelijks gebruikt te worden. Het is moeilijk vast te stellen hoe dat komt. Is het voorlichting die ontbreekt? Is het een technisch ding?

Volgens mecrouw Lucy is de watervoorziening niet goed geregeld. Meisjes die deze “changing rooms” willen gebruiken moeten eerst een emmertje water halen bij de grote pomp. En na gebruik moeten ze het emmertje daar ook weer omspoelen. Kennelijk is dat nog steeds een hindernis, want iedereen kan zien dat je naar die speciale toiletten gaat. Mevrouw Lucy, het hoofd van de school stelt voor dat we 2 grote tonnen met kraantje aanschaffen die in de “changing rooms” worden geplaatst. Deze zouden dan dagelijks kunnen worden gevuld met water voor gebruik binnen de muren van de toiletten. Verder lijkt het een goed idee om alle meisjes boven 12 jaar gebruik te laten maken van deze toiletten.

We denken erover na en besluiten alsvolgt:

– er moet echt betere voorlichting komen in de klassen en we adviseren dat meisjes van 12 en ouder deze changing rooms gaan gebruiken

– we zullen de 2 grote vaten en wat emmers aanschaffen

– we zullen hierna geen geld meer besteden aan dit project.

HIeronder een foto van de vaten en emmertjes, die intussen zijn aangeschaft

F00072BB-CB33-4D12-9202-5CFDB1468057

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *