Er word hardt gewerkt bij Juf Lieke

De Kerstvakantie is voorbij en Lieke gaat weer beginnen in haar groep op de school van Chembe Village. In de kerst vakantie is er veel gebeurd, daarover schreven we al eerder.

De school is geverfd, de school borden zijn opgeknapt, er is hout aangeschaft en er is een timmerwerkplaats gemaakt, waar de bankjes kunnen worden gemaakt.

Er is eerst een proefmodel gemaakt, omdat er een nieuw ontwerp moest komen in verband met het feit dat de kinderen in groepjes moeten leren werken.

Op de foto zien we Lieke met de timmerlui en mevrouw Gomani, voormalig schoolhoofd.

Nu het proefmodel is goedgekeurd en de timmerwerkplaats bijna klaar is kan het hout uit de lege lokalen worden gehaald, waar het achter slot en grendel heeft gelegen.

De aanschaf van het hout was weer een hele onderneming, maar dit is allemaal goed gekomen mede door de goede begeleiding die Lieke kreeg van onze vriend Mr. Kingston Nkhoma.

Lieke is nu 5 maanden in het dorp en er is al veel gebeurd; meer dan we durfden dromen. Dat dit zo is komt mede door Mr. Kingston, hier links op de foto naast het huidige schoolhoofd.

Het bestuur heeft na overleg met Lieke besloten op per 1 december 2012 Mr. Kingston full-time in dienst te nemen van de stichting. Dit geeft Lieke veel hulp en we hebben nu iemand die het hele project daar ter plaatse goed kan begeleiden en die de lokale taal spreekt. We hopen, door hem in dienst te nemen, een goede continuïteit te kunnen waarborgen, na augustus, als Lieke weer naar huis komt.

Mr. Kingston is al jaren bekend bij ons, werkt met Lieke ook samen in de klas, als vertaler en zorgt ervoor dat onderhandelingen en zakelijke perikelen goed worden afgehandeld. We hebben er het volste vertrouwen in dat hij in de komende maanden zich zal bewijzen als een goede manager.

Om zijn status in het dorpje duidelijk te maken hebben we 3 poloshirts laten bedrukken met Juf Lieke naar Malawi.  Deze shirts hebben we afgelopen week kunnen meegeven aan de heer van Engelen uit Eindhoven, die naar Cape Maclear is vertrokken.

In de Sponsormeter (zie eerder bericht hieronder) kunt u zien dat we al meer dan 30.000 euro hebben ingezameld. Een flink deel ervan is intussen overgemaakt en staat daar op een rekening, om te worden gebruikt, voor aanschaf van materialen en loon. We hebben onlangs een overzicht gekregen van de uitgaven die tot nu toe zijn gedaan.

 

Helaas is de afgelopen maanden de Malawiaanse Kwacha weer in waarde verminderd. Alles is een stuk duurder geworden. Maar we voorzien vooralsnog geen problemen. Toch zullen we komend jaar weer een paar aktiviteiten ontplooiien om fondsen te werven; er is namelijk nog heel veel wat op de school kan gebeuren, te denken valt aan verbetering van de hygienische omstandigheden. Maar daarover later meer.

Nu wordt er eerst een begin gemaakt met de schoolbankjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *