Gebeurt er nog iets?

Het lijkt misschien wat stil, maar soms is geen nieuws goed nieuws!

Is er dan helemaal niets te melden? Jazeker wel!

Vorige maand is er een groepje van 4 jonge mensen in Malawi geweest en zij mochten van een engelse organisatie met de naam The Great Football Giveaway bij allerlei scholen in het land voetballen en volleyballen weggeven. Een van hen, Sarah Marsden, had ons via een nederlands contact benaderd en verteld over dit mooie programma. Zij reisden ook via Cape Maclear en bezochten “onze school”.  Helaas hebben we geen foto’s gekregen, maar we kregen wel bericht dat ze 20 voetballen en 20 volleyballen hadden achtergelaten én, niet onbelangrijk, pompjes om de ballen op te pompen.

Al met al hebben zij gedurende 9 dagen rondgereisd en in die tijd hebben zij bij 50 scholen meer dan 2000 ballen gedoneerd. Wat een ontzettend leuk initiatief!

Een ander leuk initiatief is dat van een school in Zutphen. U zult zeggen, Zutphen? Wat is de link met onze stichting? De zus van Juf Lieke is daar onderwijzeres en op haar school is een project gestart om geld te verzamelen voor de aanleg van een waterput met pomp.  Iets wat heel hard nodig is bij de school en wat we als stichting heel graag zouden realiseren. De Wegwijzer, christelijke basisschool in Zutphen dus, zal de komende weken allerlei kleine acties organiseren; zo mogen de kinderen lege frisdrankflessen inleveren en zal het statiegeld ten goede komen aan onze stichting. Maar… er zal binnenkort ook een kleine sponsorwandeling worden georganiseerd, waarbij de kinderen een parcours lopen met flessen water in de rugzak. En tenslotte zal de opbrengst Kerstcollecte van deze school ook aan ons worden overgemaakt. Wat fantastisch!

Dus het lijkt stil, maar dat is het niet. We gaan door om de doelen van de stichting te realiseren: verbeteren van de omstandigheden op en rond de school van Cape Maclear, bijvoorbeeld door water naar de school te brengen.

Wij houden u op de hoogte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *