De Oprichtster

Oprichtster van Stichting Juf Lieke naar MalawiLieke Triezenberg, ervaren onderwijskracht van Jenaplanbasisschool Klavertje 4 in Oudewater, neemt een sabbatical jaar en gaat op vrijwillige basis vanaf augustus 2012 gedurende minstens 1 schooljaar werken in groep 7 van Cape Maclear’ basisschool in Malawi.

Om een bevriende arts te bezoeken is Juf Lieke al vijf maal op bezoek geweest in Cape Maclear (ook wel Chembe Village genoemd).

Zij is bekend geraakt met het dorp en de mensen die er wonen. Tijdens haar laatste bezoek is zij gevraagd door het schoolhoofd om haar expertise in te zetten op deze basisschool, in de vakken rekenen en taal.

Omdat Lieke zelf woonachtig zal zijn in Cape Maclear in het eerste jaar kan zij toezien op de realisatie van de doelen van de Stichting, die uit particulier initiatief is ontstaan. Tijdens haar verblijf zal ze een lokale vertrouwenspersoon vragen de belangen van de Stichting te behartigen na haar vertrek. Er zal nauw worden samengewerkt met het hoofd van de school. Als Lieke weer vertrekt zal gezocht worden naar Nederlandse opvolging.