Hulp uit onverwachte hoek!

Nog niet zo lang geleden trok er een enorme cycloon over Mozambique en Malawi. Vooral in Mozambique werd veel schade aangericht. In “ons” dorp Cape Maclear in Malawi was er gelukkig niet veel van te merken, behalve dan dat er een zware storm over trok.

Bij de school bleef de schade beperkt tot het dak van een van de lokalen. De spanten braken af en de golfplaten vlogen door de lucht. Gelukkig waren er geen persoonlijke ongelukken, maar toevallig betrof het hier wel het lokaal waar electriciteit is en dat gebruikt wordt voor extra lessen in de avonduren. Deze lessen worden gegeven aan oudere leerlingen die hun schoolexamens moeten doen en die nog wat ondersteuning nodig hebben.

In de meivakantie was Juf Lieke in Cape Maclear en zij trof een Nederlands echtpaar dat voor de stichting Edukans vrijwilligerswerk kwam verrichten. Zij bezochten Cape Maclear en waren onder de indruk van de situatie bij de school.
Lieke leidde hen rond en er volgde een gesprek met ms Lucy, het hoofd van de school, en mr. Kingston Nkhoma, onze projectmanager. De overheid schitterde weer eens door afwezigheid en ms Lucy zat met haar handen in het haar, nu het lokaal zo was beschadigd.
De Nederlandse bezoekers waren als een reddende engel; ze boden aan voor de reparatie van het dak te betalen. Wat een fantastisch gul gebaar!
Nu, enkele weken later, is de reparatie al gerealiseerd en kunnen de avondlessen worden hervat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *