Naar Blantyre om schoolmaterialen te bestellen

Vast onderdeel van ons bezoek aan Malawi is een trip naar Blantyre, waar we jaarlijks de schriften, pennen, potloden, krijt etc. bestellen bij Andrex Industries.

onderweg naar Blantyre

onderweg naar Blantyre

Blantyre is best ver weg, zo’n 250 km en je kunt dus niet op een dag heen en weer. Met het openbaar vervoer doe je er de hele dag over. Aan het einde van de middag waren we in de stad en gingen we meteen uit op stof voor schooluniformen, die ook dit jaar door onze stichting worden gefinancierd. De volgende ochtend bezochten wij meneer Dada van Andrex en we bestelden bij hem:

13500 schriften met ons logo erop, 4000 balpennen, 400 potloden met gummetje, 200 dozen wit bordkrijt, 70 dozen gekleurd krijt, 50 puntenslijpers, 35 lineaals, 1 rol flipover papier en 48 makeerstiften.
We streven er naar om elk jaar rond de 2000 euro uit te geven. Afhankelijk van de koers van de Malawiaanse kwacha verschillen de aantallen soms.

De materialen zullen begin september door de firma worden geleverd in Cape Maclear. Het transport zal ook dit jaar weer worden begeleid door onze project manager Kingston Nkhoma, die er voor zorgt dat alle materialen in goede orde worden ontvangen door de school.

langs de weg is van alles te koop

langs de weg is van alles te koop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *