Nieuw toiletgebouw bijna klaar voor gebruik!

We hebben echt leuk nieuws! De plannen om een speciaal toiletgebouwtje voor meisjes neer te zetten konden dankzij een anonieme donatie worden gerealiseerd. Geweldig!

 

image

Om te beginnen moesten er eerst twee grote latrinegaten worden gegraven. Daarna kon de metselaar aan de slag om de muurtjes te bouwen en de wasbakken.

image

 

Het ontwerp is heel eenvoudig en gebaseerd op wat daar ter plekke mogelijk is. Er is geen stromend water en dat betekent dat de meisjes bij de pomp een vat met water vullen dat bij het toilet wordt neergezet.

image

In de wasbakken kan het maandverband worden gespoeld en het vuile water gaat via een speciale afvoer rechtstreeks de grond in!

image

Onze project manager Kingston Nkhoma heeft ons steeds op de hoogte gehouden van de vorderingen. We zijn hem zeer dankbaar voor zijn inzet en zijn samen met hem trots dat we dit hebben kunnen realiseren.

Dat er nu zo’n speciale toiletvoorziening is voor meisjes die menstrueren zorgt er hopelijk voor dat ze gewoon naar school komen en dat ze niet elke maand een week onderwijs missen!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *