Nieuwtjes uit Cape Maclear

Afgelopen maanden is het erg onrustig geweest in Malawi. Er waren opstandjes en onlusten naar aanleiding van de verkiezingen in mei. Veel mensen waren het niet eens met de herverkiezing van de zittende president en eisten aftreden van het hoofd van de kiescommissie, omdat deze van fraude werd verdacht. In het altijd zo rustige, vredige land braken er relletjes uit en werd er geplunderd.

Onze project manager heeft dit aan den lijve ondervonden toen hij voor ons naar Blantyre reisde om de jaarlijkse levering van schoolmaterialen te begeleiden. Tijdens een gewelddadige overval moest hij al geld  en goederen achterlaten en proberen het vege lijf te redden. Gevolg, laptop en geld weg. Bijzonder jammer. Maar gelukkig is hij niet gewond geraakt.

De stof die hij zou kopen voor de schooluniformen heeft hij pas later kunnen aanschaffen, toen we weer geld hadden overgemaakt. Vandaar dat met enige vertraging de uniformen door de kleermaker zijn geleverd. Maar toch,…..85 kinderen hebben alsnog een uniform gekregen en daar is iedereen blij mee.

30746F79-C00D-42D7-AFF1-1FF6E5CF1555C3CD5206-C7AC-48A6-955A-7B1AF6E406ED

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *