Op bezoek in Cape Maclear waar het winter is!

Terwijl in Nederland de mussen van het dak vallen en er recordtemperaturen worden gemeten, bezoeken wij Cape Maclear, waar het winter is. Dat betekent dat het ‘s nachts afkoelt tot een graad of 14 en dat het flink kan waaien. De huizen hebben hier geen glas in de ramen dus het kan nogal fris zijn. Heerlijk  slapen onder een dekentje dus! Maar overdag is het toch heerlijk onder de Afrikaanse zon.

De basisschool die wij ondersteunen heeft net de week ervoor de deuren gesloten wegens de vakantie, maar gelukkig kunnen we met het hoofd nog wel een ronde maken langs alle voorzieningen die we met onze stichting hebben gerealiseerd de afgelopen jaren.

Waar we het meest nieuwsgierig naar zijn is de schoolkeuken. Deze was vorig jaar in belabberde staat en in het najaar van 2017 hebben we deze kunnen laten opknappen. Hiervoor hebben we door een aantal prachtige donaties het benodigde geld ingezameld.

De keukenvloer is verbreed, de muren zijn hoger opgetrokken om de regen tegen te houden én er is een voorraadkamer gemaakt. Het maken van de pap gebeurt nog als vanouds in grote pannen op houtvuren. Hierbij een foto!

2125A4E5-B60C-4FE0-8EBD-49E2FB07FF52 Maar…De verbouwing van de keuken heeft tot een nieuwe routine geleid. En daarover waren we blij verrast. De pap wordt nu verdeeld in kleinere pannen, die worden neergezet bij de diverse klaslokalen. Geen kinderen meer in de buurt van de vuren, geen brandwonden meer aan de blote voeten. Top!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *