Overhandiging van de voorzieningen

Op zaterdag 25 juli hebben we tijdens een speciale ceremonie de pompen, de nieuwe wc’s en de handwasplekken officieel overhandigd aan de school.

Dit gebeurde in aanwezigheid van een aantal betrokkenen, zoals het hoofd van de school, een afvaardiging van het schoolbestuur, een aantal onderwijzers en de oudercommissie. Het was heel bijzonder dat ook Chief Chembe er bij was.

Ieder kreeg de gelegenheid om zich uit te spreken. Er waren wel wat zorgen over het gebruik van de pompen, gedurende de weekends en in de vakantie en wie precies de verantwoordelijkheid op zich zou nemen.  Er ontstond een levendige en open discussie, in het Engels en in Chichewa. imageOnze steun en toeverlaat Kingston zorgde steeds voor een goede samenvatting.

We hadden vantevoren een document gemaakt waarin we namens onze stichting de verantwoordelijkheid voor de voorzieningen overdragen. Dit werd door de afgevaardigden ondertekend.

image

We zijn benieuwd hoe op de lange termijn het onderhoud zal worden opgepakt, maar hopen op de inzet van mr. Billy Tcheza en de Sanitatie Commissie. We hebben afgesproken dat bij problemen onze projectmanager mr. Kingston Nkhoma aanspreekpunt zal zijn en vertrouwen erop dat de voorzieningen goed zullen worden onderhouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *