Prachtig resultaat van een fantastisch feest

De Oudewaterse Helen en Simone, al jarenlang bevriend, hebben onlangs een feest gegeven en tijdens deze feestavond is er een veiling en een loterij georganiseerd, waarvan de opbrengst ten goede komt aan onze stichting.

Trots hebben ze gemeld, dat ze een bedrag van ruim 2000 euro hebben ingezameld. In overleg met Lieke en met het hoofd van de school is afgesproken, dat een flink deel van dit geld zal worden gebruikt om bijbels aan de schaffen voor de kinderen van de hoogste klassen. De leerlingen hebben geen van allen een tekstboek en deze bijbels worden als zodanig ingezet in de les, zodat ze de verhalen die de onderwijzer vertelt, kunnen meelezen. De bijbels worden in Mangochi gekocht en aan de school overhandigd.

Een ander deel van het bedrag zal worden gereserveerd voor het “uniformenfonds”, bestemd voor kinderen uit de echt arme gezinnen, die geen geld  hebben voor de aanschaf van een schooluniform. Het hoofd van de school weet welke gezinnen dat zijn en hij gaat samen met Mr. Kingston en Lieke bedenken wie er in aanmerking komt voor een uniform.

Helen en Simone gaan 22 maart naar Malawi en een kijkje nemen in het dorp. Ze willen heel graag de school bezoeken en met eigen ogen zien hoe de situatie daar is. Dat wordt een heel bijzondere ervaring!  We zien nu al uit naar de foto’s!

We willen hen nu al een fijne reis toewensen en hartelijk bedanken voor hun donatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *