Veel te vertellen!

Het is even stil geweest op onze site, maar nu de vakantieperiode weer voorbij is, is het tijd om u bij te praten.

In juli zijn Lieke en Hetty eindelijk, na ruim een jaar, weer eens naar Malawi gereisd om vrienden en bekenden te bezoeken in Cape Maclear. En om met eigen ogen te zien wat er vorig jaar is gerealiseerd van onze plannen om water te brengen bij de school.image┬áVan te voren hadden wij contact met het Mzuzu Smart Centre, waar vorig jaar een Nederlandse “young expert” aan het werk is gegaan. We hebben hem gevraagd om ook naar Cape Maclear te komen, zodat we van zijn deskundigheid gebruik konden maken bij de inspectie van de voorzieningen.

Al op de eerste dag van ons verblijf hadden we een afspraak met het schoolhoofd, mevrouw Chipojola en een van de onderwijzers, mr. Billy Cheza.

image

We hebben gesproken over de aanleg van de twee pompen en hoe deze gebruikt worden, en over de training die is gegeven over water en hygiene, maar ook over hoe de Sanitatie Commissie zich zou kunnen bezighouden met onderhoud en toezicht op de voorzieningen. Deze waren nog niet officieel overgedragen aan de school en het schoolbestuur, wat wel belangrijk is! We besloten de week erna een speciale ceremonie te organiseren, waarvoor o.a. het bestuur, de oudercommissie en de lokale chief zouden worden uitgenodigd.

Daarna hebben we samen met Reinier de pompen geinspecteerd en de handwasfaciliteiten bekeken. Ook wierpen we een blik op de jongens w.c. Waar nog wel een en ander aan verbeterd kan worden.

Aan het einde van ons bezoek overhandigde Reinier Veldman acht tafelfilters, die in de klaslokalen gebruikt kunnen worden en hebben we toegezegd te onderzoeken of we de school kunnen voorzien van plastic drinkbekers.

image

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *