Gesprek bij lokale radio!

Op uitnodiging van Wil de Vries van Midland FM mocht Hetty in de studio over de activiteiten van onze stichting vertellen. Een stukje geschiedenis natuurlijk en ook over wat onze plannen zijn voor de komende tijd. Het gesprek was voorbereid door Wil de Vries, die onze website goed had bekeken! Hetty vertelde over het laatste project en over de situatie in het dorp in deze tijd van Covid 19. Het aantal besmettingen in Malawi loopt enorm terug, dat is goed nieuws! Maar het aantal vaccins waarover het land nu beschikt is ontoereikend! Toch zijn de grenzen weer opengesteld en gaan de scholen weer beginnen. de Malawiaanse overheid benadrukt in de berichtgeving nog wel dat handen wassen en afstand houden nog steeds belangrijk is! We hopen natuurlijk dat het toerisme naar Cape Maclear weer op gang gaat komen, want dat zou voor de mensen daar weer inkomen opleveren.

Namens de stichting zullen Lieke en Hetty binnenkort naar Malawi reizen en bekijken hoe het laatste project “closing the gaps” eruitziet!

We zijn natuurlijk heel benieuwd!

De levering van schriften, pennen, potloden en andere materialen is ook dit jaar weer gerealiseerd. Onze bestelling bij Andrex Industries in Blantyre, 250 km naar het zuiden, is weer gratis afgeleverd bij de school.

Onze project manager Kingston heeft de zending in ontvangst genomen: 10.000 schriften, 4000 pennen, 4000 potloden, 300 doosjes bordkrijt, puntenslijpers, markeerstiften, en nog wat klein spul. Dit jaar voor een bedrag van 2462 euro. Dat is wel wat meer dan gepland, maar prijzen zijn enorm gestegen. Niettemin besloten we de gebruikelijke hoeveelheid te bestellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *